blog image 28.10.2020

Util dacă consumul de fructe uscate?

Util dacă consumul de fructe uscate?

Fructe uscate ajută la diversificarea dieta, aducând organismul de unele importante de substanțe nutritive. Fructele uscate conțin o mulțime de fibre, minerale și vitamine de grup B.

Pe măsură de evaporare a apei din fructe, acestea sunt reduse în dimensiune, dar, de asemenea substanțele nutritive nu se pierd și devin mai concentrate. Jumătate de fructe uscate este egală cu întreaga farfurie proaspete. Înainte de uscare de fructe tratate, pentru a păstra culoarea lor naturală și de a preveni dezvoltarea bacteriilor. Acest proces se desfășoară cu utilizând substanțe naturale, cum ar fi suc de lamaie, iar în unele cazuri se folosesc de sulf. Prin urmare, fructele uscate nu sunt recomandate persoanelor care suferă de astm.

Trebuie să aveți în vedere faptul că fructe uscate conțin mai multe glucide și calorii decat cele proaspete. Despre ei trebuie să uităm, dacă există dorința de a de a pierde in greutate. Cu toate acestea, fructele uscate dau o mulțime de energie, ceea ce este important pentru iubitorii de sport.

În timpul de uscare a fructelor de vitamine solubile în apă se pierd, dar de substanțe nutritive, dimpotrivă, devin mai concentrate. Jumătate din boluri cu fructe uscate conține aproape aceeași cantitate de vitamina B, ca și întreaga castron proaspete fructe. Dar trebuie să ne amintim că, atunci când uscare vitaminele C și A pierdut.

Fructele uscate sunt deosebit de bogate in fibre, care este importantă pentru o bună digestie și funcționare a intestinului, dar cu moderatie, de asemenea, trebuie să știți. Dacă exagerati, pot apărea probleme digestive. Consumul excesiv de fructe uscate provoacă gaze, balonare, diaree sau constipație. Pentru a evita aceste efecte neplacute mai bine este să le moderat.

Fructele uscate conțin destul de multe naturală de zahăr și fructoză, precum și unele fructe pot conține suplimentar de zahăr, utilizat pentru procesarea lor. De aceea, nu este în valoare de a le manca în mod constant și de multe, pentru că în afară de numere de mai multe kilograme, poate afecta dinții.

Mai jos unele dintre cele mai obscherasprostranennyh și de multe ori consumate fructe uscate.

Stafide.

Stafide - uscate struguri. Ea are o multime de fibre, potasiu, are indicele glicemic scăzut (GI), ceea ce înseamnă că în cazul în care consumul nu se produce o creștere a nivelului de zahăr în sânge (USK). Potrivit oamenilor de știință, stafide este capabil de a:

• reduce tensiunii arteriale;

• pentru a îmbunătăți controlul USK;

• mai repede obține un sentiment de sațietate;

• reduce riscul de formare de diabet și BCV.

Prune uscate.

El este foarte bogat în ea o mulțime De vitamina k, potasiu și provitamina A. Este laxative naturale. Acest efect este cauzat de creșterea sporită de prezența în ea de fibre și a sorbit. Consumul de prune uscate este recomandat pentru persoanele care suferă de boli cronice, constipație.

În afară de aceasta, în suhofrukte o mulțime de antioxidanți, ajută la prevenirea unele VNV și cancer.

Curmale.

Curmalele sunt foarte dulci, sunt bogate in fibre, potasiu și fier. Printre fructele uscate în ele este conținutul ridicat de antioxidanți și extra-KI.

Lăsați un comentariu